La nostra plaça

La Monumental de Barcelona es la nostra plaça. Es la única en la que es fan braus a Barcelona, després de que l’antiga de Las Arenes estigui a punt de ser un centre comercial, i de que la primera, la de El Torín a la Barceloneta desaparegués a l’any 1946.A Catalunya, existeixen mes places, com la de Tarragona i d’Olot que  estan en una situació de suspensió, per lo que es possible que es tornin a fer espectacles taurins en aquestes places.

La Monumental es va inaugurar a l’any 1914, encara que primer va rebre el nom de Plaça de l’Esport. En aquest primer acte inaugural van participar els millors toreros de la època, i de la història, com van ser Vicente Pastor, Bienvenida, Vázquez i Tosquito, i els bous eren de la ramaderia de Veragua.

Després d’una gran remodelació monumental impulsada pel mític Joselito el Gallo, la plaça es va ampliar fins a les 20.000 localitats. La re-inauguració  va ser el 27 de febrer de 1916, els braus eren de la ramaderia de Benjumea, i els toreros, com no podia ser d’una altra manera, Joselito el Gallo, Francisco Posada i Salieri II.

La construcció de La Monumental de Barcelona es en maó d’estil neomudejar, es pot comprovar en les formes abstractes del maó, i bizantí que queda reflexat als arcs de mig punt de suport. La Monumental esta adornada per quatre grans ous d’inspiració daliniana que culminen l’obra donant una sensació encara de mes monumentalitat.

Posteriorment, la plaça s’ha anat remodelant convertint-se en una plaça moderna, i sent la primera en tenir còmodes  butaques com a seients enlloc de la pedra que abunda a la resta de places, la comoditat ha fet que l’aforament es redueixi fins a les  19.582 localitats.

plazas

Anuncis

3 Respostes

  1. […] la plaça es va re-inaugurar dos anys més tard amb el nom de La Monumental. De La Monumental, ja ne’m parlat perquè es la nostre plaça i la única en la que encara es fan curses de braus a […]

  2. Rebin la meva felicitació més cordial per la seva fantàstica iniciativa. En aquest moment tots els aficionats ens sentim catalans.

    L’art no es pot prohibir.

    Una afectuosa salutació des de Còrdova.

  3. hem de fer força tots junts, per un tema politic no poden prohibir alguna cosa que a tanta gent agrada.
    Catalunya y els bous han d’anar de la mà y els senyors politics que votin per l’anys que porta aquest món i es deixin d’independientismos barats, diem prou ja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: