Toreros catalans al s.XIX

Fent una mica d’història, repassarem les dades dels toreros que van néixer a Catalunya al s.XIX:

PEROY-“PEROY” (Pedro Aixelà i Torner): Va néixer a Torredembarra, però la data es confusa, no se sap si va ser el 16-9-1824 o el 15-10-1827. La cerimònia d’alternativa va ser a la ja destruïda plaça de El Torín, que estava a Barcelona, al barri de la Barceloneta,  el 12 de juny de 1864. Va ser el primer torero català.
Diuen que era valent i d’un estil molt variat, feia el salt de la garrotxa amb facilitat i harmonia.  Ja retirat va viure a Barcelona, i va morir de càncer a l’ Hospital del Sagrat Cor de Jesús el 4 de març de1892.

 

 

 

 

ROVIROSA– JOSÉ ROVIROSA Virgili: Va néixer a Barcelona el 2 de febrer de  1878. Provenia d’una important família de la burgesia barcelonesa. La seva carrera va esta recolzada pel conegut torero Mazzantini.  La cerimònia d’alternativa va ser a Mèxic el 30 de desembre de 1900. Va compaginar els toros amb la medicina. I quan es va retirar dels braus, es va especialitzar en oftalmologia i va arriba a ser  un reconegut especialista. Va morir a Madrid l’ 1 de d’abril de 1935.

 

 

 

 

 

– EUGENI VENTOLDRÁ Niubó:  Va néixer a Mollerussa (Lleida) el 16 de novembre de 1894, des de ben petit es va traslladar a Barcelona, i va viure entre  Barcelona i Madrid.  La cerimònia d’alternativa estava preparada pel 5 d’agost de 1923 a la plaça de Las Arenas de Barcelona, no va poder celebrar-se perquè  va sofrir  una banyatada en el primer brau. L’acte es va posposar  fins el 28 d’octubre de 1923, el seu fadrí va ser Antonio Marquez. Va ser un especialista de l’estocada. Va confirmar l’alternativa a Madrid el 5 de juliol de 1925, li va confirma Juan Silveti i els bous eren de la ramaderia de Viuda de D.Felix Gomez.

ventoldra

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: