L’art taurí

L’art, en totes les seves vessants sempre ha tingut un motiu d’inspiració en els toros. Artistes catalans de reconeguda importància mundial, innovadors en el seu camp, com Salvador Dalí o Joan Miró, al contrari de rebutjar els toros, han trobat en ells una font d’inspiració per a les seves creacions com El torero alucinógeno.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya, el MNAC també reconeix aquesta font d’inspiració dels artistes catalans, com a  mostra, acaba d’adquirir una obra del pintor català Ramon Cases, que data de l’any 1886. La obra titulada Toros, es una pintura a l’oli, que Ramon Cases va pintar als 20 anys. El quadre va estar present en una exposició antològica que Cases va celebrar a la Sala Parés de Barcelona, el maig de 1900. Així doncs, l’obra retorna a casa després de viatjar per importants galeries d’Europa o Nova York i de que el museu hagi invertit 410.000€, pel seu valor.

La pintura es presentarà al públic, en una exposició amb motiu del 75ºaniversari del MNAC, que s’inaugurarà l’1 de desembre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: