Els toros catalans

Tot i que la gran majoria de ramaderies de braus afamades, es situen a les terres d’Andalusia, Extremadura, Salamanca o Madrid. Catalunya també en té ramaderies de braus, la majoria estan situades al sud de Tarragona. Aquí en podem trobar informació.

 

El Charnego: Aquesta ramaderia esta situada al Parc Natural dels Ports, a la finca “El Barranc de Lloret” i la seva antiguitat es remonta a 1881.En els seus orígens es va fundar amb bous procedents de la ramaderia navarra de Carriquiri. Tot i que durant la seva llarga història la sang brava dels seus animals s’ha anat millorant amb vaques incorporades de diverses ramaderies, com la de Sepulveda de Salamanca o la de Felix Ozcoz, de Saragossa. Actualment la ramaderia s’anuncia  amb el nom de Hijos de Pedro Fumadó.

 

Rogelio Martí: També es situa al Parc Natural dels Ports, però aquesta en les finques “Ullall” i “Les Foies”. Tot i que desde l’any 1976 pertany a la Asociación de Ganaderos de Reses de Lidia. El seu orígen data de 1939. L’encast actual es Torrestrella, gracies a la inversió que es va fer a l’any 1993 en la que s’incorporen vaques de Jeronimo Martinez, i un semental de Mari Carmen Camacho. Ha rebut diversos premis gracies a la solta de bous i els concursos de ramaderies. El seu toro Primoroso va rebre el premi IBERTORO 2001.

 

Margalef Sanjuan:Se situa a Amposta i la ramaderia es va fundar a l’any 1952. Tot i que els seus animals van sofrir un brot de tuberculina i es va haver de sacrificar la majoria de les besties, la ramaderia s’ha renovat amb bous procedents de la casta navarra, i animals en la línea de Santa Coloma. Actualment, els seus bous s’anuncien amb el nom de Hermanos Margalef.

 

Jose Mur: Aquesta ramaderia també es situa al Parc Natural dels Ports, al terme municipal d’Alfara de Carles, i els seus bous pasten a la finca “La Ponderosa”. La seva antiguitat es remunta a l’any 1929. Després de la Guerra Civil, la ramaderia es va renovar de manera important amb vaques de Sanchez Cobaleda. La sang brava s’ha refrescat gràcies a sementals procedents de ramaderies com la de Cetrina, la de Marqués de Domecq, la de Cerviliano Cervera o la de Los Recitales.

 

Moreno Lemoche: Es situa a la província de Girona, al Ripollès, a prop del municipi de Camprodon. Es una zona molt freda, per tant als seus inicis, hi havia dubtes sobre si els braus s’adaptarien a la dura climatologia. Es va fundar a l’any 1992, amb vaques i bous de procedència Domecq, encara que recentment s’ha renovat la línea amb un semental d’encast propi Santa Coloma.

 

L’Assut:  La ramaderia s’instal·la a banda del riu Ebre, a la finca de “Les Taraioles”, a prop de la localitat tarragoní de Xerta. Es la més jove de totes les ramaderies catalanes, ja que el seu naixement es a l’any 2006. El ramat prové de les veïnes Rogelio Martí i Jose Mur. Fins ara els sous bous participen en espectacles populars i correbous, on el ramader  Moises Fabra comprovarà l’evolució en el comportament dels seus animals.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: