Paquirri siempre en la memoria

Alternativa de Paquirri a Barcelona

Coincidint amb el XXV aniversari de la mort del destre Paquirri, es celebra l’exposició “Paquirri siempre en la memoria”, de la que Carlos Abella es l’encarregat. Carlos Abella ha tingut la voluntat de col·laborar amb la nostra web i ens ha fet arribar un recull de les fotografies sobre la vida del  mite. Paquirri, com tots sabem, va néixer a Zahara de los Atunes el 5 de març de 1948, però la seva carrera professional va estar molt lligada a Barcelona, on va torejar prop de 100 vegades.
¡¡100 vegades!!  El reconeixement de l’afició de Barcelona  a Paquirri va estar  present el 26 de setembre, a la pasada fira de la Mercè,  tarda en la que va torejar Cayetano (fill de Paquirri), amb el Juli i Manzanares, quan després de la entrada en comitiva,es va guardar un respectuós i emotiu minut de silenci. Paquirri es va doctorar com a Torero a La Momunental de Barcelona l’11 d’agost de 1966, el fadrí en va ser Paco Camino, i el testimoni de la cerimònia S.M El Viti, (tres dels millors toreros de tota la història) els braus eren de la ramaderia de Urquijo, el seu primer toro era Zambullido i pesava 513 quilos, i aquest primer toro ja el va prendre mortalment, llavors el Dr. Olivé Millet el va poder salvar d’una tragèdia que es va repetir 18 anys més tard, malauradament amb final diferent. Paquirri va arribar a ser la gran figura perquè no tenia un horitzó en el seu límit, era un torero fort, molt poderós, amb una capacitat d’esforç il·limitada, constant, i valent, un exemple per a tothom.

Anuncis

3 Respostes

  1. Moltes gracies y mol bona sort. Confío que la ILP se quede en nada y que la plaza de Toros Monumental de Barcelona pueda seguir siendo escenario del toreo y de su verdad. Una abracada molt forta a tots y enhorabona.
    Carlos Abella

  2. Moltes gràcies al Sr. Carlos Abella per col·laborar. D’aquesta manera podem veure fotos del gran mestre que en pau descansi i que ho va ser tot en l’art dels toros. Des de Barcelona esta en el nostre cor

  3. Desde estas paginas quisiera guardar un recuerdo al maestro Paquirri y ese no es otro que el de la ultima tarde que toreo en nuestra Monumental, fue un 27 de Agosto de 1984 justo un mes antes de la tragica tarde de Pozoblanco. Esa tarde alterno por ultima vez en nuestra plaza con Damaso Gonzalez y Emilio Muñoz.
    Tarde memorable de el diestro de Triana formo un autentico lio y puerta grande. Pero de todos es sabido, que el maestro Paquirri es de aquellos toreros, que lo dieron todo dentro de una plaza de toros, podia gustar mas o menos, pero su PUNDONOR, era indudable, es de los que no se dejaba ganar la pelea por nadie, esa tarde tambien corto una oreja en nuestra plaza.
    Aqui tomo la alternativa ,se hizo matador y supo ganarse el respeto de la aficion catalana, por su entrega. Es de aquellos toreros que hacen grande la fiesta y el fue GRANDE hasta para morir. LA AFICION CATALANA NUNCA TE OLVIDARA ¡TORERO!…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: