Els toreros catalans nascuts a la decada dels 60

En el recordatori que estem fent a tots els toreros catalans, avui repasem les biografies dels toreros que van néixer a la decada dels 60.  Manolo Martin, Aguilar Granada, Manolo Porcel, Angel Leria, Marcos Sanchez Mejias, Jose Manrubia i Cesar Perez ens ocupen el dia d’avui.

Manuel Leria Martin (Manolo Martin): Va néixer a Barcelona el 29 d’agost de 1960, ja provenia de família taurina, i el 18 de maig de 1980  juntament amb el francès Richard Milian i el murcià Pepín Jimenez es va presentar a La Monumental de Barcelona. De torero novell va tenir molt d’èxit en les seves actuacions a les places d’Espanya i d’Amèrica. La cerimònia de la seva alternativa va ser a La Monumental de Barcelona, el 27 de juliol de 1983, Pedro Gutierrez Moya “el niño de la Capea” en va ser el seu fadrí i Vicente Ruiz “el Soro” en va ser testimoni. El seu primer bou va ser Servicial de la ramaderia de D. Atanasio Fernandez, i va guanyar una orella com a premi . La seva alternativa va ser la culminació de la seva de la seva carrera, ja que com a torero, tan sols va poder torejar en contades ocasions.

Jose Aguilar Alvarez (Aguilar Granada): Va neixer el 19 de març de 1961 al barri de Lloreda de Badalona. Es va anunciar amb el seu cognom Aguilar i Granada va ser un homenatge al seu pare que va néixer en aquella ciutat. Va torejar un novell per primera vegada a Montmeló, el 21 de desembre de 1975, per a posteriorment començar a fer carrera per les places catalanes de l’època, fins a arribar a creuar la Porta Gran de La Monumental el 25 de juliol de 1978.  La seva cerimonia d’alternativa va ser a La Monumental, el  5 d’agost de 1984, el seu fadrí en va ser Juan Antonio Ruiz “Espartaco” en presencia de Curro Durán. El seu primer bou va ser Moquerillo de la ramaderia de Paco Galache. Va estar només dues temporades en actiu com a torero, tot i que encara continua com a banderiller.

Manuel Cabrera Porcel (Manolo Porcel): Va néixer l’1 de gener de 1964 al Prat de Llobregat també en un entorn molt taurí, que el va recolzar en aquesta emprenedora carrera, va poder torejar moltes  places andaluses i catalanes. Va destacar amb un novell de la mítica ramaderia de Miura a La Monumental, el 28 d’abril de 1991, cosa que li va empènyer cap a la cerimònia de la seva alternativa també a La Monumental el  22 de setembre del mateix any, vestia el tradicional vestit en blanc i or. El seu fadrí en va ser Julio Norte, i el francés Denis Loré en va estar present. El seu primer bou va ser Zamarrero de la ramaderia de Mercedes Perez Tabernero.  No va tenir gaires ocasions de poder demostrar les seves condicions degut a la gran competència de l’època.

Angel Leria Martin (Angel Leria): Va neixer a Barcelona el 12 de febrer de 1967, es germà de l’anterior Manolo Martin. Va formar part d’una quadrilla de nens toreros catalans, que van  actuar per totes les places de Catalunya. Amb tan sols  disset anys va debutar amb cavalls, el 8 d’abril de 1984 a La Monumental de Barcelona. Va formar part del primer cartell català de tota la història, el 15 de maig de 1988 a La Monumental de Barcelona, amb novells de Rogelio Marti (d’Alfara de Carles), juntament amb David Valenzuela i  Manolo Porcel. La cerimonia d’alternativa també va ser a La Monumental, el 12 d’agost de 1990, el seu fadrí en va ser Victor Mendes, que li va cedir al toro Emperador, de la ramaderia de Rio Grande, en presencia de Jose Miguel Arroyo “Joselito”. La seva trajectoria com a torero va ser breu i sempre en places catalanes.

Marcos Ruiz de Alda (Marcos Sanchez Mejias): Va néixer a Barcelona el 7 d’octubre de 1967, prové de família taurina i es descendent de Joselito “el Gallo” i de Ignacio Sanchez Mejias. De nen es va traslladar a Sevilla amb la seva família, i es a Andalusia on va fer carrera. Va debutar a La Algaba a l’any 1988, i la seva alternativa va ser a La Real Maestranza de Sevilla el 25 de setembre de 1992, el seu fadrí va ser Curro Romero que li va cedir a Peluquero de Gabriel Rojas, en presencia d’Enrique Ponce. Va confirmar alternativa a Madrid el 30 de juliol de 1995. Va canviar la plaça pels despatxos i ara es dedica als negocis taurins.

Jose Manrubia: Va néixer a Barcelona el 2 de gener de 1968, però de nen va marxar a Arles (França) i es allà on va començar la seva carrera taurina, va debutar amb cavalls el 12 de setembre de 1982 a la ciutat francesa de Vinchy.  La cerimònia de la seva alternativa va ser a Mèxic, a la ciutat de Guadalupe, el 6 de març de 1994, els bous eren de la ramaderia mexicana de Yturbe Hermanos, el seu fadrí en va ser el mexicà Manolo Mejia i l’acte el va presenciar el també mexicà Adrian Flores. En l’actualitat es professor de l’escola taurina d’Arles.

Cesar Perez Miranda (Cesar Perez): Va néixer a Barcelona el 30 d’agost de 1969, en una família amb marcat ambient taurí, va formar part de la quadrilla de nens toreros catalans, i la primera vegada que es va posar el vestit de torero va ser a l’any 1983 a La Llagosta. Com a torero novell la seva  trajectòria es va desenvolupar per totes les places d’importància, i va guanyar el prestigiós  Zapato de Oro de Arnedo, a l’any 1987. Va posar fi a la seva carrera com a torero novell a La Monumental tancant- se amb 6 novells. A La Monumental es va celebrar la seva cerimònia d’alternativa el 25 d’agost de 1991, el seu fadrí en va ser Enrique Ponce, i Jose Manuel Punta en va estar present. El seu primer bou va ser Candela, que el va prendre de manera greu. Va marxar a Amèrica per guanyar contractes i va destacar a places de Perú. El 27 d’agost de l’any 200 es va retirar de matador a Barcelona, plaça on va torejar 26 tardes. Actualment es un dels millors banderillers de l’escalafó, i aquesta temporada ha acompanyat al francès Juan Bautista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: