Festa Catalana

Abans de tot això Peroy, Bernardó, Clavel o Mario Cabré van asentar les bases de la tauromaquia catalana, l’ escola catalana també té una impronta propia , con la de Sevilla, o la de Ronda. Aquesta catalanització de l’anomenada  Fiesta Nacional es va promoure també en un article de La Vanguardia, publicat el 20 de maig de 1988, una setmana després de la Festa Catalana que es va celebrar a La Monumental. Cliquéu a l’article de l’esquerra per a poder llegir-lo, això si amb una atenció especial.

Hi ha una curiositat que data del 15 de maig de 1988, on per primera vegada, en una placa catalana com La Monumental de Barcelona, promoguda per una empresari catala Pere Balanya, tres toreros catalans David Valenzuela, Angle Leria i Manolo Porcel, van torejar bous d’una ramaderia catalana, Pedro Fumadó. Tot queda a casa.

Posteriorment, també s’han vist tres toreros catalans a La Monumental de Barcelona, com el 24 de juny de 2007 on van actuar els novells Lopez Diaz, Jimenez Caballero i Enrique Guillen. O el més recent que va ser el 24 d’agost de 2008 dia que van acutar els toreros Alfonso Casado, Raul Cuadrado i Jimenez Caballero.

També a la plaça de toros de Tarragona es van medir els catalans Miguel Angel, Ruben Marin i Serafin Marin el 10 d’agost de 2003.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: