¿Una cursa de 24 braus?

Va ser el diumenge 10 de juliol de 1994. Van sortir a la plaça 24 braus, 24! Però no es va lidiar cap ni un, l’espectacle es va suspendre. Era una cursa amb molta expectació, el dissabte al matí, ja s’havien venut 15.000 entrades, i se li havia anomenat “la corrida del año”. Estaven anunciats Juan Antonio Ruiz “Espartaco”, Enrique Ponce i Jesulin de Ubrique.

 Té una explicació lògica per a l’autoritat e inexplicable per l’empresari. La setmana anterior, va haver una cursa amb una presentació de braus deficient, i va una escridassada monumental, per part del públic. El president i el grup de veterinaris van fer tot el possible perquè això no tornés a passar, així quan van veure als 6 toros de la ramaderia de Sepulveda, no els van acceptar pel seu insignificant volum. L’empresari va buscar una alternativa 6 toros de Montalvo, que també varen ser refusats per l’autoritat perquè hi havia algunes banyes esmussades. L’últim intent per part de l’organització va ser presentar, el diumenge al matí 12 toros de les ramaderies d’Atanasio Fernandez i El Sierro, que van romandre durant algun temps als corrals de la plaça, però els veterinaris van mantenir la seva postura de no acceptar els bous, i la cursa es va haver de suspendre.

 Com que la cursa s’havia suspès al matí, per la tarda molts afeccionats que no s’havien assabentat van anar a la plaça per ocupar la seva localitat, els altres van anar a la plaça per canviar la seva entrada. L’empresa, al veure l’enrenou que es va muntar i els ànims de la gent, va obrir les portes a tothom i va fer saltar a la plaça els 24 bous rebutjats per l’autoritat (president) i els veterinaris. Tot i no haver cursa 10.000 persones van passar per veure els bous defectuosos.

Anuncis

2 Respostes

  1. Crec que va ser l’Iglesias el president que va protagonoyzar aquest fet, pero despres de aixo es va tornar el cabridet de Norit.

  2. Caballero Negro: te aclaro que el presidente de aquella tarde y que rechazó los 24 toros no fue José María Iglesias, era Juan José Rodríguez, que aún siguió presiediendo, sino me equivocó, durante algunas temporadas más. Y el veterinario fue Ramón de Pablos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: