Inauguració solidaria

El món del toro es considera solidari des de sempre, son incomptables els espectacles que s’han organitzats per recaptar diners per als més desfavorables, per a ONG’s  o per a companys malferits. A Barcelona concretament, també podem parlar d’espectacles celebrats amb aquesta finalitat, el més recent va ser el passat 5 de juliol, quan el torero José Tomás va torejar 6 bous tot sol i en va donar els diners a dotze ONG’s catalanes. Però hi ha una anècdota que té més d’un segle d’història, ens em de remuntar fins als dies previs a la inauguració de l’antiga plaça de braus de Las Arenas de Barcelona  es que va ser 29 de juny de 1900 amb un cartell en el que figuraven els toreros Luis Mazzantini, Antonio de Dios “Conejito” i Jose García rodriguez “Algabeño” per a lidiar braus de El Duque de Veragua.

Per commemorar aquesta fita, la nit anterior hi va haver un sopar a l’antic Hotel Oriente, que estava situat a Les Rambles. A aquest sopar van assistir-hi els empresaris i constructors de la  nova plaça construïda, l’escultor valencià Mariano Benlliure, i els toreros que actuarien en al dia següent en la inauguració de la plaça, Luis Mazzintini i Antonio de Dios “Conejito”.

A les postres, el gerent de la plaça, el sr. Guarner, va proposar la celebració d’una cursa de braus de caràcter benèfic, cedint ell gratuïtament la plaça, i que la recaptació aniria destinada a l’Hospital d’Obrers de la ciutat de Barcelona. En aquesta proposta es van afegir els senyors Macaya (conseller de l’ajuntament) i Solà (industrial), fent-se càrrec de la meitat de les despeses ocasionades en l’organització d’aquest espectacle i assegurant que el Cercle Eqüestre i el Liceu paguin l’altre meitat de les despeses. Els toreros Luis Mazzantini i Antonio de Dios “Conejito” també es van oferir a actuar gratuïtament per la causa i l’artista Mariano Benlliure a pintar el cartell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: